Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 Januari 2013

Jadual baru kelas sesi 2013 penggal I

Berikut jadual yang telah aku edit, sumbernya aku dapat dari Saiful Azrie iaitu ketua pengajian kali ini. So aku edit jadi banyak la.. hehehhee..






Matapelajaran Untuk Sem 7 PISMP (PPRSV) IPGKS Miri.

Salam sejahtera kepada semua. Kali ini aku dikejutkan dengan jumlah matapelajarannya hanya ada 2 sahaja iaitu, Penyelidikan Tindakan I dan Bimbingan dan Kaunseling.

Penyelidikan tindakan ni orang pangil thesis, waktu praktikum nanti kami akan berjumpa dengan murid-murid. Kami akan jadikan murid-murid ni sebagai subjek dalam kajian untuk menyelesaikan masaalah2 yang sering berlaku di dalam bilik  darjah tetapi mesti berkaitan dengan PSV.


Bimbingan dan Kaunseling pula mengajar kami dengan asas membimbing, membimbing sahaja ya. Kalau nak jadi kaunselor ni, tak dapat la, sebab kami perlu ambil sijil untuk menjadi kaunselor, kalau tak percuma kena saman sebab menawarkan perkhidmatan kaunseling yang tak berlesen dan tak profesional.


Ok, kalau matapelajarannya hanya 2 itu kira ok la.. sebab dapat fokus buat kajian. Tapi kali ini, cabarannya ada pada Praktikal yang dijalankan selama 3 bulan. Sekian sahaja! salam sayang pada semua! (^^)

Menyambut SEM-7 pada Tahun baru.

Selamat Tahun Baru, sekarang perjuangan diteruskan di tahun 2013. Kali ini, Fail mesti disiapkan ada 24 buah fail mesti ada (berdasarkan maklumat dari Senior), Praktikum 3 bulan menanti dan Thesis pun nak mula dah. Sesungguhnya Tahun terakhir adalah tahun yg penuh cabaran! IPGKS Miri menyimpan 1001 kenangan, rasa nya lebih kot.. Salam Tahun baru kepada semua. (^_^)

Syukur diucapkan kepada Tuhan sebab memberi peluang kepada aku bernafas sehingga masuk ke tahun ini. Dah hampir 5 tahun dah aku dibesarkan dalam Institusi ini. Thanks 2 all kawan2 juga yang banyak cheer me up. Tak lupa juga kepada pensyarah yang banyak membantu aku dalam pelbagai aktiviti yang memperkembangkan segalanya dalam diriku. Mak dan Ayah, u r the one who gives me strength.. Thanks.


Rasanya, berdasarkan penulisan yang slumber aku dalam blog ini, aku rasa aku dah sedikit sebanyak berkongsikan kehidupan orang di dalam dunia IPGKS Miri. Maka, Tahun 2013 ini, aku nak Post Banyak benda berkaitan dengan melalui gambar. Biar mesej tu disampaikan melalui gambar.

Maka, dengan ini, aku rasa.. rasa nak DELETE blog ini kot lepas aku dan lain2 keluar nanti. Bagaimana kalau biarkan sahaja? Aku konvert jadi kenangan DI IPGKS Miri. Well.. biarkan aku sendiri menjawab persoalan ini. Sekian.


Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )