Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Julai 2012

Tempat beribadah! Indahnya awan di atas sana.

Salam sejahtera kepada semua yang menbaca blog ini. Dulu kami panggil ini surau.. sekarang dah dinaik taraf kepada masjid.. Tadi, tapi aku menangkap gambar masjid IPGKS Miri. Sempena gambar ni.. aku mengucapkan selamat berpuasa kepada kawan-kawan semua!
Semoga bulan yang mulia ini, dapat memberi makna kepada rakan-rakan yang berpuasa. Takala ini, kita akan mendekati diri kita dengan jiwa yang tenang. Agar segala yang telah terjadi mempu membantu kita mencermin diri. Usah bersedih dengan kegagalan, usah riak dengan kelebihan.. tanamkan keinsafan dan bulakan dengan azam yang baru. Sekian.. ~TQ(^^)~

19 Julai 2012

Suasana dalam dewan perhimpunan IPGKS Miri

Ini adalah gambar lama. Tapi seronok juga melihat suasana nya walaupun kekaburan. Semua orang duduk dalam dewan ni. Kongsi satu bangunan untuk menghayati sesuatu perhimpunan aman! hehehe.. ye la.. kadang kala ada persembahan kebudayaan dan juga majlis-majlis yang menarik. Jom kita saksikan!

Hey!! Ada kelas untuk ajar budak kecik la!!

Salam sejahtera kepada semua yang membaca ruangan ini. Kali ini aku nak kongsikan gambar lama. Gambar bukan sebarang gambar, ini merupakan gambar kami semasa melawat sebuah bangunan di dalam IPGKS Miri. Hehehhe.. bukan sahaja tempat untuk mengajar guru pelatih rupanya!! ada budak-budak kecil dalam ni. HEhehe.. jom saksikan gambar-gambar ni.

Sekian sahaja dari kelas baby baby! Semoga berjumpa lagi.

Memori mengusik jiwa!

Salam sejahtera kepada semua. Ni lah yang aku tak nak ungkit ni, bila membuka album lama kelas kami iaitu kelas PPISMP Seni Visual Ambilan Julai 2008, kelihatan berlambak gambar-gambar yang lucu. Maklumlah pada zaman IPGKS Miri dulu semua masih hangat dan macam budak. HEhehe.. Apa kata kita lihat sedutan gambar 2008 yang kabur ni. Jom!

Sekian sahaja cerita kedai kopi kali ini. Kedai bukan sebarang kedai.. ini kedai yang penuh kenangan.. bukan tempat mengumpat, tapi bercerita kisah yang lalu.

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )