Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Julai 2012

Perjumpaan Persatuan S.E.N.I

Posted on 3:05 PTG by Chrisroyston Bakum Sarawak

Salam sejahtera kepada semua yang lepak di blog ini. IPG merupakan tempat mengembangkan bakat juga. Di IPGKS Miri, kami berpeluang menubuhkan persatuan dan kelab. Jadi di sini aku nak kongsikan benda yang kami buat semalam semasa kelab sem-6 sedang diadakan!

Semalam kami mengadakan perjumpaan ke-4 untuk kelab kami. Kami membincangkan perkembangan kelab dari aspek identiti. dalam perjuampaan kali ini kemi membincangkan mengenai bendera dan lagu. Jadi kami membentangkan bendera sambil menerangkan maknannya. Lagunya pula kami perdengarkan juga semasa perjumpaan.

Semua berlatih menyanyikan lagu yang telah dicipta. NAk tahu siapa cipta lagu ni? Anda bolehlah cari insan yang bernama Hilda di kelas kami. Beliau yang cipta melodi dan lagu ni. Nak dengar lagu ini ke? Nanti aku post dalam blog ini ok? HAhaha!


Jikan nak lihat Hilda bolehlah klik dalam link ini http://akudariipgks.blogspot.com/2012/06/muka-sem-6-dan-ketua-serta-penolongnya.html cari yang bernama Hill Gurl atau cari jer dalam enrolment lama kami ni http://akudariipgks.blogspot.com/2012/05/gambar-lama-kami.html.

Ha.. bawah ni pula lirik lagu kami. Cuba hayati maknanya, nanti kita dengar muziknya sama-sama. Maaf la, ni hanya gambar dalam buku kawan sekelas.. bukan dalam buku aku. Aku x guna buku yang jambu lagi cute macam ni. HEhehhe..


Saksikan la telatah Noorafidah yang bertudung hitam bersama roomatenya Dayah membentangkan bendera kami yang simple lagi sempoi tapi banyak maknanya. Kenapa pilih rekaan ini? Nanti aku akan jelaskan ok? Sekarang hanya nak kongsikan suasana kami di sini IPGKS Miri semasa mengadakan perjumpaan.


Sekian, terima kasih... 

No Response to "Perjumpaan Persatuan S.E.N.I"

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )