Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

03 Julai 2012

Google site Yang menawan hati!

Posted on 11:00 PG by Chrisroyston Bakum Sarawak

Salam sejahtera kepada semua rakan-rakan yang membaca ruangan ini. Keperluan BBM3103 yang menggunakan penstoran maklumat yang teratur secara ICT telah menemukan kami dengan Blogspot dan Google Site. 

Persoalannya, yang mana satu akan memenangi hati kami sebagai guru pelatih kelas kami di IPGKS Miri? Memandangkan kami memerlukan sistem yang dapat menyimpan pelbagai bentuk maklumat dari words ke powerpoint. Jadi di sini saya menyatakan bahawa. Google site sememangnya memenangi semua aspek untuk penstoran maklumat jika dibandingkan dengan kaedah blogging. Kita x boleh membandingkan Site dengan blog sebab bidang medium2 tersebut berbeza.

Lihatlah muka depannya kemas dan tersusun. Web ini berlamat di https://sites.google.com/site/filpprsvjanuari2010/home buat masa ini ia masih terbuka dan akan diprivatekan dalam masa 1 minggu akan datang.


Gambar di bawah merupakan paparan menggunakan akaun google Budaya belajar. Anda akan dapat melihat maklumat yang boleh diupload dan di download. Jangan risau, lepas ni kita akan tukar seeting kepada private. Maklumlah, baru jer berkenalan dengan web ini. Thanks To, Serena Clare yang memperkenalkan web ini. (^^)


Nanti seeting akan ditukar kepada private. Lihat gambar di bawah, terdapat pilihan status web untuk umum atau peribadi.


Kepada rakan-rakan pengajian PPRSV6 Ambilan Jan 2010 sila klik di sini. Dan log in menggunakan gmail Budaya Belajar kita untuk mendapat akses sepenuhnya ke dalam maklumat tersebut. Sekian terima kasih. Untuk terus sign guna budaya belajar in klik sini.

1 Response to "Google site Yang menawan hati!"

.
gravatar
AkuMalas Says....

Diharap rakan2 dapat memberi cadangan untuk menambah baik perisian dan web yang kita guna.

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )