Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Januari 2010

KATUA PENGAJIAN DAN N. KETUA PENGAJIAN 2010

Posted on 12:11 PTG by Chrisroyston Bakum SarawakBermulanya kuliah 2010 pada 05/01/2010. Bermulalah tampuk pimpinan yang baru, dalam pengajian kami. Azalizan dan Hanisah telah mendapat sokongan majority dari rakan sepenganian untuk mengantikan ketua dan penolong ketua pengajian semester sebelum ini.
Ketua pengajian merupakan jawatan yang sangat penting dalam sesebuah pengajian. Tugas mereka bukan sahaja mengambil kehadiran malahan mereka juga bertindak sebagi pembantu peribadi kepada semua pensyarah yang mengajar sesebuah pengajian. Ini bermakna banyak tanggungjawab tambahan yang akan dipikul oleh ketua pengajian. Oleh hal yang demikian, mereka memerlukan seorang pembantu.
Menjadi pembantu ketua pengajian ataupun N. Ketua pengajian bukanlah tanggungjawab seorang sahaja. Semua rakan sepengajian hendaklah memikul tanggungjawab ini bagi membela hak bersama dalam menuntut ilmu di IPG ini. Apa yang membezakan rakan sepengajian yang lain dari N.Ketua Pengajian adalah, dari segi tahap intipati bersama ketua pengajian.

Azalizan -“Saya ingin membantu pengajian ini menjadi pengajian yang lebih Cermelang pada kali ini”
Hanisah- “Tidak mahu ada jurang antara rakan sepengajian”

Harapan dari kami semua adalah, kami ingin melihat pengajian kita pada tahun ini lebih mudah dan ringkas tetapi berkualiti tinggi. Walaupun semua rakan pengajian memiliki tanggungjawab dan komitment yang berbeza dari rakan-rakan yang lain, tetapi kita tetap hidup dalam satu kelaurga.

1 Response to "KATUA PENGAJIAN DAN N. KETUA PENGAJIAN 2010"

.
gravatar
Jel Says....

respek sama taichou n fuku taichou!!
cayalh..do ur best to guide us..n we'll try our best to cooperate.

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )