Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 September 2009

Baju Pengajian "SATU KITA"

KITA BERSATU DAN BERPADU

Ini merupakan bukti bakti kita terhadap identiti yang kita pegang sebagai ahli SVBIBM. Ini juga merupakan baju ke-2 yang kita cipta sepanjang kita berada di IPS ini atas dasar kesatuan ini.

Rekaan utama pada baju ini merupakan hasil rekaan Serena Clare dengan bantuan rakan sepengajian dalam AJK Publisiti.

Dengan adanya baju ini, memori kita akan terpahat pada hamparan tekstil yang dicetak. Semoga masa yang kian menelan kita tidak akan melunturkan cetakan persahabatan yang kita telah bina.
Baju diusahakan oleh Alfie dan Serena. Thanks 4 all of ur support. Nilai persahabatan kita pada dasarnya tiada bandingnya dengan nilai wang yang dicas untuk menempah baju tersebut. Nilainya sentiasa berubah-ubah, jika dikenang zaman kita meneroka isi perut Gua Niah bersama-sama, nilai ia kian meningkat jika dikenang zaman kita tersilap kata salah faham nilainya kian menurun.

Walaupun nilai persahabatan kita ibarat ombak yang tidak tenteram, namun persahabatan kita diibaratkan pasir di pantai, setiap luka akan hilang disapu ombak tiap kenangan manis akan larut ditelan pasang surut zaman. Salam persahabatan dan selamat berpuasa.

16 HARI LAGI RAYA AKAN TIBA!!!SELAMAT BERPUASA

Kepada semua yang beragama Islam, kami ucapkan selamat berpuasa di bulan yang indah ini, diselitkan juga semangat Kemerdekaan yang meresap di dalam jiwa kita sepanjang berpuasa ini. Semoga di bulan yang bahagia ini kita dapat memperoleh pelbagai hikmah, petunjuk serta pedoman untuk dijadikan bekalan sepanjang perjuangan kita menjadi manusia yang terdidik.

Masihkah kau ingat akan detik kita bersama-sama memasak di surau? Apa kata kita imbau kembali detik-detik tersebut dengan beberapa keping gambar tersebut.


Selamat berpuasa, amrilah kita panjatkan syukur atas kehidupan yang kita gengam selama ini. Marilah kita menghitung hari bersama-sama.

SELAMAT KEMBALI.


SELAMAT KEMBALI KE IPS

Selepas cuti 1 minggu semua membawa cerita masing-masing. Cerita kita banyak versi sepanjang cuti itu. Yang pasti cuti kali ini mengingatkan kita dengan tanggung jawab kita terhadap masa peribadi masing-masing. Ada yang balik bemesra dengan keluarga juga ada yang stay dalam asrama menjakan diri dengan assignment.

Cuti kali ini juga mengingatkan kita dengan perjalanan kita di sini. Makin jauh kita melangkah makin berusia dan matang fikiran kita. Tak lupa juga zaman PPISMP kita juga kian hampir tamat dan takdir kita di sini membawa kita hanyut ke alam PISMP yang sedang menanti kita. Hanya Tugasan dan tanggung jawab sahaja yang menjadi benteng sepanjang penantian ini.


ADAKAH KITA MASIH SESERONOK DULU?
ADAKAH KITA MASIH SEHEBAT DULU?
ADAKAH KITA MASIH BERSATU SEPERTI DULU?

Apa yang sedang terjadi di dalam koloni kita, semuanya ada punca dan ia menuruti kematangan dan usia yang kita sedang lalui. Adakalanya tanggung jawab itu yang menjadi batu sandungan kepada kecintaan kita, adakalanya komitment kita menjadi awan mendung kepada kita dan lubuk firasat kita juga menjadi timbunan benteng kita. Apa-apapun sering kali kita sematkan dalam bait-bait doa harian kita tenteng kecintaan ini, moga-moga, mudah-mudahan (bukan Mudah.my) hubungan kita berkekalan selamanya. A.M.I.N

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )