Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

01 September 2009

SELAMAT KEMBALI.

Posted on 4:38 PTG by Chrisroyston Bakum Sarawak


SELAMAT KEMBALI KE IPS

Selepas cuti 1 minggu semua membawa cerita masing-masing. Cerita kita banyak versi sepanjang cuti itu. Yang pasti cuti kali ini mengingatkan kita dengan tanggung jawab kita terhadap masa peribadi masing-masing. Ada yang balik bemesra dengan keluarga juga ada yang stay dalam asrama menjakan diri dengan assignment.

Cuti kali ini juga mengingatkan kita dengan perjalanan kita di sini. Makin jauh kita melangkah makin berusia dan matang fikiran kita. Tak lupa juga zaman PPISMP kita juga kian hampir tamat dan takdir kita di sini membawa kita hanyut ke alam PISMP yang sedang menanti kita. Hanya Tugasan dan tanggung jawab sahaja yang menjadi benteng sepanjang penantian ini.


ADAKAH KITA MASIH SESERONOK DULU?
ADAKAH KITA MASIH SEHEBAT DULU?
ADAKAH KITA MASIH BERSATU SEPERTI DULU?

Apa yang sedang terjadi di dalam koloni kita, semuanya ada punca dan ia menuruti kematangan dan usia yang kita sedang lalui. Adakalanya tanggung jawab itu yang menjadi batu sandungan kepada kecintaan kita, adakalanya komitment kita menjadi awan mendung kepada kita dan lubuk firasat kita juga menjadi timbunan benteng kita. Apa-apapun sering kali kita sematkan dalam bait-bait doa harian kita tenteng kecintaan ini, moga-moga, mudah-mudahan (bukan Mudah.my) hubungan kita berkekalan selamanya. A.M.I.N

No Response to "SELAMAT KEMBALI."

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )