Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 Ogos 2009

MARI MENETAP DI FACEBOOK!!

Posted on 11:37 PG by Chrisroyston Bakum SarawakMARI BERKAMPUNG DI FACEBOOK!!

Setelah diamati secara semua. Saya menyedari bahawa laman web sosial ini lebih berinteraktif jika dibandingkan dengan laman web yang sedia ada seperti tagged, friendster, dan lain-lain. Facebook menyediakan ruang lingkup sosial yang sangat besar. Ia memiliki aplikasi penstoran data, gambar, permainan, mesej dan banyak lagi!!

Mungkin ciri-cirinya yang mementingkan fungsi berbanding persembahan web tersebut membuatkan pengguna-pengguna internet tidak berminat untuk membuka akaun di sana. Pertama kali saya membuka akaun di sana saya agak janggal dengan sistem paparan boxnya, tetapi setelah meneroka lebih dalam akan dunia Facebook ini, saya kian merasakan ia lebih menarik untuk dilayari!!

Saya boleh mengibaratkan FACEBOOK adalah hibrid Friendster, Tagged, RumahPanjai, SelamatPagiCikgu-cikguMalaysia, Hi-5 dan banyak lagi laman web sosial yang sedia ada walaupun paparannya langsung tidak seiras seperti mana-mana laman web tersebut. Mungkin itulah merupakan antara ciri-ciri matang yang hendak dipaparkan.

saya mengambil peluang ini, saya mengajak anda semua untuk menjadi pengguna laman web tersebut. Memandangkan liputan laman web ini sangat meluas.

Berikut merupakan ciri-ciri menarik mengenai laman web tersebut:

- Enjen pencarian nama yang mantap.
- Kemudahan chat.
- Pelbagai permainan.
- Sistem Java.
- Penstoran gambar.
- Sistem "comment" yang mudah.
- Sistem pengurusan teman yang hebat.
- Makluman segera.

Sila layari laman web tersebut untuk menikmati sesuatu yang baru dan mengalami sendiri pengalaman di sana!!

2 Response to "MARI MENETAP DI FACEBOOK!!"

.
gravatar
serena Says....

facebook bukan tidak mempunyai paparan grafik yg menarik. ada sebenarnya...macam page layout friendster dan tagged tu juga. perlu mendaftar untuk mendapatkan dan melihatnya...kan2...yg baru mendaftar mmg a tak nampak coz lom xplore lg....facebook...4 thumbs up!! ( including my toe...haha )

Dengarkan celoteh Blogger dari IPG ( Suara dari guru pelatih dan pensyarah )